Tweede editie Hullabaloo Festival verplaatst vanwe-ge Coronavirus

Groningen, 3 april 2020 - Hullabaloo Festival is officieel uitgesteld tot 2021. Hoewel de organisatie al maanden bezig was met de voorbereidingen en klaar stond voor lancering heeft zij moeten besluiten het evenement uit te stellen. Vanwege het Corona virus zijn alle vergunningplichtige evenementen tot 1 juni verboden. Hullabaloo Festival zou al laat in het festivalseizoen plaatsvinden (28 & 29 augustus), naar een later moment dit jaar verplaatsen was daarom niet meer mogelijk. De organisatie maakt echter bekend de volgende zomer terug te keren.

Mitchel Bovenlander: “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de line-up rond te krijgen en we waren zo goed als klaar om hiermee naar buiten te treden. De lancering stond echter gepland midden in de week dat de eerste overheidsmaatregelen werden genomen. We zijn een relatief nieuw evenement en hebben dus voldoende aanlooptijd nodig om tickets te verkopen. Daarnaast is het erg onzeker hoe de zomer eruit gaat zien en die onzekerheid mag geen invloed hebben op dit festival. Het allerbelangrijkste is dat we onze bezoekers in goede gezondheid zo snel mogelijk weer een geweldig ervaring mogen bezorgen en daarvoor kijken we nu naar 2021. We hopen hier gauw meer over bekend te kunnen maken.”

In 2019 vond de eerste editie plaats van het tweedaagse festival met camping. Met artiesten als Craig David, Oscar & The Wolf, Duncan Laurence, Bløf en Lost Frequencies beloofde de organisatie bezoekers mee te nemen op een muzikale reis in het prachtige Groningse Stadspark. Avontuur, fun, gekte en de beste popmuziek kwamen samen in de kop van Nederland: Groningen. Met meer dan 50 nationale én internationale artiesten was Hullabaloo de plaats waar de complete chaos (Hullabaloo) overgaat in de liefde voor muziek. Hoewel de eerste editie een groot succes was moet Groningen helaas nog een jaar wachten op de volgende editie.